Inschrijven

Mandy en Alexander de Hoop

“Wij zijn geen handige harry’s, een klushuis is niets voor ons”, vertelt supply chain manager Mandy. “Een nieuwbouwhuis biedt alle mogelijkheden om toch onze eigen wensen in te vullen, zonder dat we met hamer en nijptang aan de slag hoeven.” “Ik kom aan het eind van de dag graag thuis in een huis dat af is”, vult Alexander aan. Hij is accountmanager bij een afvalinzamelaar. “Met de huidige huizenmarkt was het echter lastig om een betaalbare, passende woning te vinden. Ook het aantal nieuwbouwprojecten in een ruime cirkel om Alblasserdam is beperkt.”

“Een nieuwbouwhuis biedt alle mogelijk-heden om toch onze eigen wensen in te vullen, zonder dat we met hamer en nijptang aan de slag
hoeven.”

Mandy

Heerlijk uitwaaien

Mandy vertelt hoe ze hoorden dat ze net te laat waren voor een ander nieuwbouwproject, toen haar zus een linkje doorstuurde van De IJzergieterij. “We hebben de website meteen bekeken en wat we zagen vonden we heel aantrekkelijk. We zitten straks op 50 meter van de dijk langs de Merwede. We kunnen straks heerlijk wandelen en uitwaaien langs het water met uitzicht op de Biesbosch. Dat trok ons over de streep. We hebben dan ook diezelfde dag ons ingeschreven voor een hoekwoning.”

Alle tijd voor de inrichting

Dat was in maart 2021. In juni 2021 konden Alexander en Mandy hun handtekening onder het koopcontract voor de begeerde hoekwoning zetten. “Tja, en toen begon het wachten, we hebben wel geleerd geduld te hebben”, zeggen beiden. Mandy: “Het idee was dat we in de loop van 2023 konden verhuizen en twee jaar lijkt best lang. Het is jammer dat er door omstandigheden nog een klein jaar bijkwam. Aan de andere kant is die periode toch best snel voorbij gegaan en hebben we alle tijd gehad om onze ideeën voor de inrichting verder uit te werken.

Veel wensen

Het stel deed daarvoor onder andere een beroep op Middelkoop, de badkamer- en keukenleverancier die verbonden is aan De IJzergieterij. “De kwaliteit die Middelkoop levert, past bij de uitstraling van De IJzergieterij”, vindt Mandy. “We hadden veel wensen waar professioneel en geduldig op gereageerd werd. Echt uitstekende service!”

Ook over Gebr. Blokland zijn ze zeer tevreden. Vanaf het moment dat de sloop begon, is er duidelijk gecommuniceerd over de planning en vorderingen van de bouw. “Heel fijn en megaprofessioneel”, zegt Alexander. Mandy: “Britt Staat was onze klantenadviseur en zij heeft ons supergoed geholpen. We hebben wel acht revisies voor meerwerk ingediend waar zij ons geduldig en meedenkend bij hielp. Helemaal top!”

“We zijn allemaal nieuw hier, dat maakt inburgeren wel makkelijk.”

Alexander

Leuke mix

In maart/april 2024 is de oplevering. Vanzelfsprekend kunnen Mandy en Alexander eigenlijk niet wachten. In de afgelopen periode hebben ze wel al kennis kunnen maken met de andere bewoners. Alexander: “Er is een leuke mix van leeftijden, gezinssamenstellingen en achtergronden. Mensen komen van Nijmegen tot Rotterdam en alles ertussen, dus ook uit Hardinxveld. We zijn bijna allemaal nieuw hier, dat maakt ‘inburgeren’ wel makkelijk.” Mandy: “Via het besloten deel van de website hebben we contact gelegd met de buren. We spreken nu al over welke schutting we zullen nemen.”