Verkoop

Alle grondgebonden woningen uit de voorgaande lussen zijn verkocht. Wel zijn er nog enkele appartementen beschikbaar. Neem hiervoor contact op met één van onze makelaars.

De verkoop van lus 3 start op dinsdag 28 maart 2023.

Zodra de previewfase is gestart, zal ook de aangepaste website te zien zijn. Op deze website kun je dan middels een interactieve woningselector jouw gewenste bouwnummer(s) aanklikken. Door deze aan te klikken kun je meer te weten komen over de woningen én hoeveel ze ongeveer gaan kosten. Ook kun je daar dan de plattegronden en mooie impressies bekijken.

Voor dit project werken we in 2 fases waarin je kunt inschrijven. In de previewfase kun je inschrijven door jouw woningvoorkeur(en) aan ons kenbaar te maken en tijdens de verkoopfase kun je jouw inschrijving voor jouw voorkeur(en) definitief aan ons doorgeven. Zodra de previewfase of de verkoopfase start zal in jouw persoonlijke online accountomgeving die je hebt aangemaakt tijdens je aanmelding voor dit project in het menu aan de linkerkant zichtbaar worden waar je kunt inschrijven.  

Als je in de previewfase jouw woningvoorkeur aan ons kenbaar hebt gemaakt door in te schrijven op jouw favoriete bouwnummer(s) heb je tijdens de toewijzing voorrang ten opzichte van degene die dit niet hebben gedaan. Mis deze kans dus niet! De previewfase sluit op donderdag 26 januari 2023 om 12.00 uur.

Let op! Jouw inschrijving tijdens de previewfase is geen definitieve inschrijving. Je zit dus nergens aan vast.  

Tijdens het start verkoopevent op het kantoor van Gebroeders Blokland op 28 maart kom je op speeddate bij één van de makelaars. In dit gesprek kun je de makelaar maximaal 10 minuten vragen stellen en heb je even de tijd om bijzonderheden door te spreken. Daarnaast ontvang je een tas met daarin de vernieuwde projectbrochure en de prijslijst. 

Na je gesprek met de makelaar kun je in het inspiratiecentrum verschillende partners ontmoeten, waaronder de financieel adviseurs van Kooyman Eigen Huis en de Rabobank voor een financiële check. Stel hen gerust vragen om een bewuste keuze te maken bij je inschrijving voor een woning in lus 3 van De IJzergieterij. 

Ook zullen de projectontwikkelaar, verkoopmanager en klantadviseur aanwezig zijn om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. 

Om alles goed te laten verlopen is het van belang om je speeddate bij de makelaar te reserveren. Dat kan vanaf nu op jouw persoonlijke pagina die je bij de aanmelding voor De IJzergieterij hebt aangemaakt. Hier vind je een nieuw onderdeel met de naam 'evenement'. Als je hier vervolgens op klikt, kun je jouw tijdsblok reserveren en houden we rekening met je komst. 

Zodra de verkoop is gestart kun je inschrijven op een woning. Dit kan tot een vastgestelde datum die we op het moment dat de verkoop is gestart met je zullen communiceren. In jouw persoonlijke online accountomgeving op de website kun je dan jouw inschrijving op een specifiek bouwnummer(s) compleet maken. Wij raden je aan om deze periode te gebruiken om een weloverwogen keuze te maken en verschillende opties te overwegen. Het tijdstip van jouw inschrijving voor een woning heeft geen invloed op jouw kans op één van de woningen.

Zodra de verkoop is gestart en de inschrijfperiode is verstreken zal de toewijzing plaatsvinden waarin de woningen volgens een aantal criteria zullen worden toegewezen. Alle gelukkige kandidaten worden zo snel mogelijk door één van de makelaars gebeld.

De definitieve prijzen zijn vanaf start verkoop op de website en op de prijslijst zichtbaar.

De definitieve verkooptekeningen en plattegronden zijn vanaf start verkoop beschikbaar.

Vanaf start verkoop verschijnt er een woningconfigurator op de website. Hierin kun je alle mogelijke opties bekijken en selecteren.

De verkoop zal met een toewijzing plaatsvinden. Hierbij hebben degene die tijdens de previewfase hun woningvoorkeur aan ons kenbaar hebben gemaakt voorrang ten opzichte van degene die dit niet hebben gedaan.

Dit is geen probleem. Als je de woning koopt, kunnen de gegevens aangevuld worden.

Financieel

Uiterlijk 1 maand voordat je naar de notaris gaat moet jouw hypotheek compleet zijn. In de huidige tijd kan het verstandig zijn om je hypotheek al snel te regelen. Wel is het e.e.a. afhankelijk van rentestanden en offerte geldigheid. 

Bij transport van de grond wordt een deel van de koop- en aannemingssom in rekening gebracht.

Opties/keuzes

De woningen van De IJzergieterij worden voorzien van een compleet afgewerkte badkamer en de voorzieningen voor aansluiting van de keukeninstallatie. Verder is de woning voorzien van een duurzaam klimaatsysteem welke in basis vanuit een huurconcept wordt aangeboden. Dit klimaatsysteem kan optioneel afgekocht worden.

In de woningconfigurator die met start verkoop online zal staan kun je al het mogelijke meerwerk bekijken. Hierin staan alle ruwbouwopties en afbouwopties. Denk ook aan de afwerking van de vloer, wanden, ramen en de tuin.

Nee, je bent hiertoe niet verplicht. 

De warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en topkoeling in de zomer. Met de topkoeling kan de woning een aantal graden gekoeld worden.

Bij een aantal bouwnummers is het mogelijk om de berging te verlengen. De mogelijkheden staan na start verkoop in de woningconfigurator.

In de woningconfiguartor kun je uit diverse indelingen kiezen. Is dit niet naar jouw wens? Dan kun je de indeling zelf verzorgen na de oplevering van de woning.

Bouw

Naar verwachting start de bouw in Q4 2023.

De bouwtijd van het totale project is circa 1 jaar.

In veel gevallen kan dit vergunningsvrij gerealiseerd worden. Gebroeders Blokland kan tijdens de bouw geen voorbereidingen realiseren en ook geen aanbouw realiseren na oplevering.

Nee, dit is niet mogelijk. De positie van de woning is vastgelegd in de bouwvergunning.

Algemeen

De m2 staan vermeld in de woningconfigurator die met start verkoop op de website zal verschijnen. Daarnaast zal er per bouwnummer een kavelpaspoort beschikbaar zijn.

Deze zal na start verkoop in het kavelpaspoort opgenomen zijn.

Ja, de wijk zal voorzien worden van glasvezel.